DÂMBOVIȚA: PERCHEZIȚII LA SUSPECȚI DE EVAZIUNE FISCALĂ ȘI SPĂLAREA BANILOR

306

La data de 21 decembrie a.c., polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratorului de Poliție Județean Dâmbovița, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, au efectuat 16 percheziții, în județele Dâmbovița, Ilfov, Giurgiu, Brașov și Hunedoara.

Acțiunea a urmărit destructurarea unei grupări infracționale specializată în săvârșirea unor infracțiuni de evaziune fiscală și spălare a banilor. Astfel, în perioada 2012-2015, cei în cauză, în calitate de administratori ai unor societăţi comerciale, nu ar fi evidențiat în contabilitate venituri obținute în urma operațiunilor cu materiale reciclabile. De asemenea, aceștia ar fi influențat obligațiile fiscale datorate bugetului de stat, în sens negativ, prin înregistrarea în evidențele contabile proprii de cheltuieli fictive. Prejudiciul cauzat este de peste 2 milioane de euro.

La activități au participat și polițiști din Ilfov, Giurgiu, Brașov și Hunedoara, luptători pentru acțiuni speciale și efective de jandarmi.