JURNAL DE FAPTE BUNE: SUTE DE COPII, MAI FERICIȚI DE SĂRBĂTORI

127

În preajma sărbătorilor mari creștin-ortodoxe, în Arhiepiscopia Târgoviștei au continuat faptele bune, dedicate semenilor. Astfel, vineri, 22 decembrie 2017, au fost oferite daruri pentru 26 de copii ai membrilor Asociației Naționale a Surzilor din România, filiala Dâmbovița.

La inițiativa Asociației de Părinți ”Vladimir Streinu 13”, Protoieria Găești, alături de Primăria Găești, voluntari și oameni de bine au participat la a doua ediție a evenimentului caritabil, intitulat ”Dăruiește un zâmbet”, desfășurat la Casa de Cultură Găești, în cadrul căruia 141 de copii au primit daruri, dulciuri și fructe. Tot în zonă, Parohia Ionești, în colaborare cu Asociația studenților de la Facultatea de Medicină Militară din București și Fundația Carabella International din Găești, au oferit Complexului de Servicii Sociale din Găești: un boiler, două scaune cu rotile, dulciuri, fructe, produse de igiena personală, detergent, o trusa medicală, jocuri pentru copii, îmbrăcăminte, încălțăminte.

La Parohia Tomșani, Pc. Pr. Protopop Larian Vlădulescu, împreună cu copii din parohie, au colindat enoriași și pe angajații Primăriei Costeștii din Vale, în scop caritabil. Suma colectată va fi oferită, pentru tratament medical, unei fetițe din localitate ce suferă de o boală gravă.

Corul de copii ”Anastasis” al Parohiei Eroilor din Târgoviște, dirijat de Pr. Lucian Mileșan, a organizat, în parteneriat cu Școala ”I. Al. Brătescu-Voinești”, Liceul de Muzică și Arte ”Bălașa Doamna”, Colegiul Național ”Constantin Cantacuzino” din Târgoviște și Organizația Națională Salvați Copii, filiala Dâmbovița, un concert caritabil, la Teatrul Tony Bulandra din Târgoviște, în urma căruia a fost strânsă o sumă de bani ce va fi folosită pentru ajutorarea a două familii nevoiașe, din Târgoviște și din comuna Aninoasa.

Aceste acțiuni social-filantropice au însemnat aproape 20.000 lei, ele fiind un ajutor oferit din suflet semenilor aflați în necaz și suferință și manifestă lumina solidarității creștine în aceste momente de sărbătoare.