TÂRGOVIȘTE: UN NOU PARC DE PESTE 16.000 MP

427

Un nou parc la Târgoviște. Pe o suprafață de aproximativ 16.500 mp, parte a terenului aferent fostei UM Gară, va fi construit un parc modern, ”iar o zonă degradată a orașului va fi transformată radical. Proiectul are în vedere realizarea unor spații verzi generoase, prin plantarea de vegetație arboricolă și crearea de aranjamente florale. Totodată, va fi construită o bibliotecă în aer liber, vor fi realizate locuri de joacă pentru copii, platforme pentru jocuri de relaxare pentru adulți, va fi construit un skate-park, un amfiteatru în aer liber etc. Din noul parc nu vor lipsi pistele de biciclete, aleile pietonale, rețelele moderne de iluminat public sau grupurile sanitare”, a anunțat primarul Daniel Cristian Stan.

Investiția va fi finanțată prin POR 2014-2020, Axa Prioritară 4, „Sprijinirea Dezvoltării Urbane Durabile” și este rezultatul colaborării dintre Consiliul Județean Dâmbovița (care a pus la dispoziție terenul și documentația tehinică) și Primăria Târgoviște (care va accesa sursa de finanțare și va asigura implementarea).

Pe terenul fostei unități militare de la Gară va fi implementat un mare proiect, urmând ca aici să se construiască în anii următori și un mall, un stadion, locuințe ANL, sediul RAR, zona urmând a fi de nerecunoscut.

(sursa: Daniel Cristian Stan)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.