PROIECT EUROPEAN LA TÂRGOVIȘTE: CARE SUNT CELE 22 DE SCĂRI DE BLOC CE VOR FI REABILITATE

226

22 de scări de bloc din Târgoviște vor fi reabilitate și consolidate cu ajutorul fondurilor europene. Documentațiile tehnico-economice aferente au fost deja aprobate în ședința de viner a Consiliului Local Municipal Târgoviște.

Potrivit primarului Daniel Cristian Stan, ”lucrările avute în vedere sunt deosebit de complexe și vizează izolarea termică a fațadei (parte opacă și parte vitrată), închiderea balcoanelor cu tâmplărie termoizolantă, izolarea termică a planșeului peste subsol, instalarea de panouri solare, înlocuirea corpurilor de iluminat și a circuitelor electrice aferente părților comune, înlocuirea sau modernizarea lifturilor, repararea acoperișului tip terasă, a trotuarelor de protecție, repararea sau înlocuirea instalației de distribuție a apei reci și a colectoarelor de canalizare menajeră din subsoluri, măsuri de reparații și consolidare, adaptarea infrastructurii pentru persoanele cu dizabilități etc. Este important să precizăm că sumele datorate de către proprietarii locuințelor vor fi eșalonate pe 10 ani, sunt cuprinse între 3,5% și 25% din valoarea lucrărilor aferente unui apartament (în funcție de venitul pe membru de familie, proprietarii care au venitul sub salariul mediu net lunar pe economie plătind numai 3,5%) și vor fi achitate numai după recepția finală”.

Proiectul are o valoare de peste 27.000.000 lei și este finanțat în proporție de 60% din fonduri europene, restul reprezentând contribuția administrației locale și proprietarilor de apartamente. În funcție de solicitări și acordul asociațiilor de proprietari, primăria are în vedere să mai depună proiecte de acest tip.

Blocurile care fac obiectul prezenței investiții sunt următoarele: 5A, 5B, 40 (scara A și scara B ), 12 ICMD, D1, D2, D3, D4, O1, O2, O3 (scara A și scara B ), O4, K, 64 (scara A și scara B ), 54, F1, F2, 57 (scara A și scara B).

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.