Cu prilejul Zilei Culturii Naționale, Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa organizează evenimentul „Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie”. Astfel, luni, 15 ianuarie 2018, de la ora 15.00, la sediul instituţiei, în Sala Studio, vor avea loc manifestări cultural-artistice susţinute de elevii din cadrul Şcolii Populare de Artă „Octav Enigărescu”.

 

La sediul Bibliotecii Judeţene „I. H. Rădulescu” Dâmboviţa, Sala de Conferinţe, de la ora 12.00, va avea loc un amplu program dedicat Zilei Culturii Naţionale, în contextul aniversării Centenarului Marii Uniri. Evenimentul este organizat de Biblioteca Judeţeană „I. H. Rădulescu” Dâmboviţa, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa şi Arhiepiscopia Târgoviştei.

Programul include:

– „Cultură şi identitate naţională”, conferinţă susţinută de Ruxandra Săraru;

– „Cultura contemporană, între valori şi divertisment”, conferinţă susţinută de dr. Ionuţ Vulpescu;

– Moment muzical – cântece patriotice în interpretarea Ansamblului coral al Colegiului Naţional „Constantin Cantacuzino” din Târgovişte, coordonat de prof. Elena Dragomir.

Tot pentru a marca Ziua Națională a Culturii, după cum se știe aceasta fiind ziua de naștere a marelui poet national Mihai Eminescu, marţi, 16 ianuarie, orele 17.00, la Sala de Conferinţe a Bibliotecii Judeţene, se va desfăşura  programul „Cu Eminescu, de Ziua Culturii Naţionale”, organizat de Asociaţia Literata în parteneriat cu Bbilioteca Judeţeană.

De asemenea, pentru a marca Ziua Culturii Naţionale, Consiliul Judeţean Dâmboviţa a decis ca luni, 15 ianuarie, accesul la toate muzeele din Târgovişte aparţinând Complexului Naţional „Curtea Domnească” şi la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi să fie gratuit.

Iar tot în această zi, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, muzeele eparhiale de la Mânăstirile Dealu, Stelea, Nucet și Viforâta vor putea fi vizitate gratuit, pe tot parcursul zilei.