Dâmbovița: Zona montană, în cod meteo portocaliu

56

Iarna își intră în drepturi în aproape toată țara. În afară de 18 județe, toate celelate se alfă în avertizări meteo cod galben sau portocaliu de vreme rea.

Cea mai mare parte a județului Dâmbovița este ferită, însă nordul, zona montană, este sub cod portocaliu în interval 17 ianuarie, ora 18 – 18 ianuarie, ora 20. Fenomene și regiuni vizate: vânt puternic, viscol, zăpadă troienită în Munții Banatului, Carpații Meridionali și Carpații de Curbură. Viteza vântului la rafală va depăși 80…90 km/h, iar pe creste se vor atinge 120 – 140 km/h, viscolind ninsoarea și troienind zăpada, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.

În țară, tot sub cod portocaliu de viscol și ninsori se află județele Iași, Vaslui, Vrancea, Galați, Tulcea și zona joasă a județelor Neamț și Bacău.

În a doua parte a nopții de miercuri spre joi (17/18 ianuarie) și în cursul zilei de joi (18 ianuarie) în Moldova, Dobrogea, nordul Olteniei și pe arii restrânse în nordul Munteniei vor predomina ninsorile.      Vântul se va intensifica treptat în cea mai mare parte a țării, dar cu precădere în sud, centru, est și la munte, unde vor fi rafale de 50…70 km/h, iar local în Moldova, în Dobrogea și pe crestele montane înalte, 70…80 km/h, viscolind temporar ninsoarea. În sudul, sud-estul și centrul țării, pe arii restrânse, vor mai fi depuneri de polei.

(sursa: meteoromania.ro)