Târgoviște: loc onorant în Top 10 al celor mai eficiente administrații din România

127

UrbanizeHub, site specializat pe activitatea administrativă a localităților, pe promovarea celor mai importante proiecte din orașele patriei și a noutăților în domeniu, a realizat un top al celor mai performante zece administrații de orașe, pe care l-a publicat în data de 21 ianuarie a.c.

Experții UrbanizeHub au folosit trei indicatori pentru a măsura performanța orașelor și a administrațiilor din România: 1) valoarea absolută a cheltuielilor de capital și valoarea absolută a absorbției de fonduri europene, pe perioada 2007- 2016; 2) cheltuielile de capital pe cap de locuitor și absorbția de fonduri europene pe cap de locuitor, pe perioada 2007-2016; 3) modul în care localitatea s-a transformat fizic în ultimii ani.

”Primele două criterii sunt obiective, iar cel de-al treilea e subiectiv și ține de evaluarea experților UrbanizeHub care au fost în majoritatea orașelor din România și au observat modul în care s-au transformat unele orașe”, se scrie în articolul UrbanizeHub.

Surprinzător sau nu, pe locul 10 se află Târgoviștea, municipiu în vizibilă transformare. Iată comentariul UrbanizeHub pentru orașul nostru: ”Cheltuielile de capital pentru 2007-2016 au fost de 94 milioane euro, iar absorbția de fonduri europene în aceeași perioadă a fost de €59,5 milioane și €748 pe cap de locuitor, ceea ce duce Târgoviște printre fruntașele orașelor din România. Târgoviște nu are avantajul unui buget foarte generos, dar orașul are o administrație care în ultimii ani a desfășurat proiecte pe bandă rulantă și a înregistrat una din cele mai bune absorbții de fonduri europene pe cap de locuitor. Primăria a desfășurat de asemenea o serie de programe integrate în cartierele comuniste și și-au pus mai toată trama stradală la punct.” Ce ziceți?

Următoarele orașe în Top 10 sunt: Locul 9 – Miercurea Ciuc, locul 8 împărțit între Cluj Napoca și Timișoara, apoi Sibiu pe locul 7, Brașov – locul 6, locul 5 – Sectorul 3 București, locul 4 – Craiova, locul 3 – Iași, locul 2 – Alba Iulia, iar pe locul 1 – Oradea.

(sursa și foto: UrbanizeHub)