Târgoviște: 56 de elevi pregătiți pentru viitoarea fabrică de la Ulmi

94

Deși este un concept oarecum nou, reluat de ceva ani tocmai pentru a armoniza educația cu piața muncii și a scoate profesioniștii care nu mai există în România, învățământul dual este foarte bine cotat la nivelul județului Dâmbovița.

Primăria Târgoviște a semnat cu SC Arctic SA un contract privind pregătirea, în cadrul învățământului profesional dual, a unui număr de 56 de elevi de la Liceul Tehnologic „Nicolae Ciorănescu”.

În contextul investiției pe care ARCTIC o realizează la Ulmi, parteneriatul amintit vizează formarea profesională a viitorilor lucrători, în domenii și calificări necesare operatorului economic, a precizat primarul de la Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

”Elevii vor beneficia de bursă lunară precum și de alte forme de sprijin material din partea companiei amintite, urmând să ia o opțiune serioasă în vederea angajării după absolvire. Învățământul dual reprezintă cea mai eficientă modalitate de corelare a sistemului de învățământ cu piață forței de muncă”, a scris edilul pe contul de socializare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.