Târgoviște: ”suplinitori” pentru obținerea autorizațiilor de construcție?

44

Intenție administrativă în sprijinul celor care vor să pornească lucrări de construcții! Pentru simplificarea procedurilor de obținere a autorizațiilor de construire/desființare, Primăria Târgoviște analizează posibilitatea înființării unei structuri care, la cererea solicitantului, să presteze în locul acestuia serviciile privind obținerea avizelor și acordurilor necesare autorizării executării lucrărilor de construcții.

”Astfel, solicitantul nu va mai fi nevoit să se deplaseze la alte instituții pentru a obține, spre exemplu, avizul de mediu, avizul privind prevenirea și stingerea incendiilor, avizul privind alimentarea cu energie electrică, avizul privind sănătatea publică, avizul de la Inspectoratul de Stat în Construcții etc. Toate aceste servicii vor fi prestate, la cerere, de către administrația publică locală, în baza unei abilitari exprese conferite de Normele Metodologice de aplicare a Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții”, a declarat primarul Târgoviștei, Daniel Cristian Stan.

Ideea, deocamdată exprimată în spațiul public pe contul personal de socializare al edilului, a stârnit numeroase reacții de apreciere și mulțumire, cetățenii reclamând deseori timpul pierdut cu birocrația, însă sunt și cazuri de persoane care se întreabă dacă aceste servicii vor presupune costuri suplimentare sau, poate, personal suplimentar și, implicit, costuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.