Portalul de promovare a României ca destinație turistică www.romania.travel a redevenit activ începând din data de 3 februarie.

Ministrul Turismului, Bogdan Gheorghe Trif, a dispus identificarea  de urgență în Ministerul Turismului a măsurilor legale pentru preîntâmpinarea în viitor a blocării site-ului. Ministrul Turismului a plătit suma necesară reactivării domeniului de travel pentru ca portalul de promovare turistică să redevină activ.

“Portalul www.romania.travel este un mijloc important de promovare turistică a României, pe care dorim sa îl menținem. Am dispus în Ministerul Turismului identificarea în regim de urgență a măsurilor necesare pentru rezolvarea pe termen lung a aspectelor de natură legală, economică și tehnică în această speță. Am în vedere multiplicarea acestor instrumente de promovare în plan international a României ca destinație turistică”, a declarat ministrul Trif.

Portalul fusese închis pentru neplată, iar actualul ministru l-a plătit personal, din buzunar, după ce a constatat că acesta nu mai funcționa din luna ianuarie din motivul neplății, dar și că nu există cadrul legal pentru a putea fi plătit oficial. De asemenea, ministrul crede că site-ul, creat de fostul șef al Biroului de Turism al României la New York, Simion Alb, a fost plătit până acum tot „din buzunar”, în lipsa unui cadru legal. Potrivit ziare.com, Alb a părăsit institutia în toamna anului trecut, a predat administrarea portalului romania.travel catre Ministerul Turismului în luna mai, atunci când Mircea Dobre, pe atunci ministru al Turismului, a decis să desființeze birourile de promovare externă a României.