”Noi putem. Eu pot”: Luna Națională de Prevenire a Cancerului, marcată și în Dâmbovița

67

Februarie este Luna Națională de Prevenire a Cancerului, aceasta fiind marcată prin mai multe acțiuni și în Dâmbovița de Direcţia de Sănătate Publică a judeţului.

Scopul campaniei Luna Națională de prevenire a cancerului 2018 este de a reduce numărul de decese care pot fi prevenite în fiecare an, prin creșterea gradului de conștientizare în rândul publicului larg și prin impulsionarea autorităților de a lua măsuri suplimentare împotriva cancerului.

Sub sloganul ”Noi Putem. Eu Pot.”, Ziua Mondială de Luptă împotriva Cancerului, 4 februarie, a fost dedicată explorării de acțiuni pe care putem să le întreprindem pentru a salva vieți, pentru a atinge echitate în îngrijirea cancerului și pentru a face o prioritate din lupta împotriva cancerului. Așa cum cancerul afectează în moduri diferite, fiecare trebuie să aibă puterea de a lua măsuri pentru a reduce impactul bolii asupra persoanelor, familiilor și comunităților.

De Ziua Internațională împotriva cancerului la copii, 15 februarie 2018, se solicită decidenților din sistemele medicale, părinților, familiilor și comunităților să pretindă guvernelor să colaboreze cu organizațiile neguvernamentale și comunitățile locale, pentru a asigura tratament și îngrijiri adecvate pentru copiii cu cancer. Scopul Campaniei este “Acces universal mai bun la tratament pentru copiii și adolescenții cu cancer”. Mesajul-cheie este “Copiii merită ce este mai BUN!”.

Sloganul sub care se desfășoară Luna Națională de Prevenire a Cancerului este ”Împreună pentru un viitor mai bun. Să facem mai mult. Să ne pese mai mult.”