Târgoviște: cerere de finanțare europeană pentru 17 scări de bloc

79

În săptămâna 12-18 februarie, administrația de la Târgoviște va depune cererea de finanțare din fonduri europene pentru reabilitarea a 17 scări de bloc.

Zilele acestea, potrivit primarului Daniel Cristian Stan, au fost finalizate documentațiile tehnico-economice aferente reabilitării termice și consolidării următoarelor scări de bloc: 5A, 5B, 40 (scara A și scara B ), 12 ICMD, D1, D2, D3, D4, K, 64 (scara A și scara B ), 54, F1, F2, 57 (scara A și scara B ).

Lucrările avute în vedere sunt deosebit de complexe și vizează izolarea termică a fațadei (parte opacă și parte vitrată), închiderea balcoanelor cu tâmplărie termoizolantă, izolarea termică a planșeului peste subsol, instalarea de panouri solare, înlocuirea corpurilor de iluminat și a circuitelor electrice aferente părților comune, înlocuirea sau modernizarea lifturilor, repararea acoperișului tip terasă, a trotuarelor de protecție, repararea sau înlocuirea instalației de distribuție a apei reci și a colectoarelor de canalizare menajeră din subsoluri, măsuri de reparații și consolidare, adaptarea infrastructurii pentru persoanele cu dizabilități etc.”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Sumele datorate de proprietarii locuințelor vor fi eșalonate pe 10 ani și sunt cuprinse între 3,5% și 25% din valoarea lucrărilor aferente unui apartament (în funcție de venitul pe membru de familie, proprietarii care au venitul sub salariul mediu net lunar pe economie plătind numai 3,5%) și vor fi achitate numai după recepția finală.

Proiectul are o valoare de peste 22.000.000 lei și este finanțat în proporție de 60% din fonduri europene, restul reprezentând contribuția administrației locale și a proprietarilor de apartamente. În funcție de solicitări și acordul asociațiilor de proprietari, ne propunem să depunem mai multe proiecte de acest tip”, a mai precizat primarul de la Târgoviște.