”Lupta pe frontul de acasă”: Târgoviștea poate și vrea să-și onoreze militarii din teatrele de operații

223

Planurile ambițioase ale administrației de la Târgoviște în legătură cu fostul spital de la Mănăstirea Dealu au fost în prim-planul talk-show-ului ”Întrebări și Răspunderi”, moderat de Monica Ghiurco la TVR1.

”Împreună cu reprezentanții Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități «Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir», am discutat despre construirea, pe locația fostului spital de la Mănăstirea Dealu, a singurului centru de recuperare medicală din România a militarilor români și a militarilor veterani, participanți în teatrele de operațiuni militare, fiind și singurul astfel de centru din Europa de Est”, a precizat primarul de la Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

În cadrul acestui proiect, Primăria Târgoviște va pune la dispoziție locația, urmând că Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvoratorul de Mir” să asigure finanțarea construirii noului centru, investiție care va genera, la momentul finalizării, aproximativ 1000 de locuri de muncă.

Dincolo însă de toate acestea, de remarcat că, dacă va deveni realitate, acesta va fi primul centru de acest fel din România și din Europa de Est.

Potrivit Asociației, este vorba despre un centru care va avea ca scop recuperarea fizică și psihică a militarilor veterani și a militarilor răniți în teatrele de operații din Balcanii de Vest, Irak și Afganistan, cât și a celorlalti membri ai asociației.

Pe site-ul Asociației, http://amvvd.ro/, găsiți deja secțiunea dedicată celor care doresc să doneze pentru această cauză nobilă.

”Noi, VETERANII, luptăm pe două fronturi diferite în momentul de faţă, unul în Teatrele de Operații și altul acasă, în ROMÂNIA. Noi «nu avem banii dumnevoastră», ci zilele noastre de la Dumnezeu. Dumnezeu să binecuvânteze ROMÂNIA și Armata Română!” – scriu membrii asociației sub titlul ”Donează pentru centrul de recuperare”.

(imagini: macheta viitorului centru de recuperare)