Al 32-lea deces cauzat de gripă în țară. Și totuși nu este epidemie

39

Deși nu este declarată epidemie, gripa a făcut al 32-lea deces în România. În data de 16 februarie, decesul cu nr. 32 a fost înregistrat la un tânăr de 28 de ani, caz social, din județul Iași, nevaccinat antigripal și confirmat cu virus gripal tip A.

Din cele 32 de decese de la nivel national, unul a fost înregistrat în Dâmbovița: bătrân de 78 ani,  cu condiții medicale preexistente, nevaccinat antigripal, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09.

Medicii din sistemul de sănătate publică dâmbovițean reamintesc că gripa este o boală acută infecţioasă foarte contagioasă, care se transmite pe cale aeriană (direct prin tuse sau strănut şi indirect prin obiecte proaspăt contaminate) şi care se manifestă prin simptome respiratorii şi fenomene toxice generale, putând evolua uneori spre forme grave.

TRebuie să vă adresați medicului de familie sau să mergeți la Urgențe dacă prezentați următoarele simptome: febră 39-40 Grade Celsius, frisoane, cefalee, dureri musculare, astenie fizică, congestionarea faringelui, răguşeală până la afonie, tuse frecventă uscată obositoare, inapetenţă, greţuri, vărsături.

Dat fiind că sezonul de gripă se estimează că va dura până la finalul lunii martie și chiar începutul lunii aprilie, specialiștii recomandă vaccinarea ca cea mai eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirii cu virusurile gripale.

Potrivit Ministerului Sănătății, suntem în plin sezon de gripă de mai mult de două săptămâni, dar, conform specialiștilor, încă nu este vorba despre o epidemie de gripă, care se instituie în condițiile în care există o creștere de 20% cazuri față de prognoza așteptată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.