Dâmbovița: Continuă emoțiile probelor orale la Bac. Până acum, doi candidați eliminați

29

După cum știți deja, în perioada 12 – 22 februarie se desfăşoară probele de evaluare a competenţelor din cadrul examenului naţional de bacalaureat 2018, pentru prima oară ”rupte” de probele scrise, care se vor desfășura în vară.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, la Proba A – de evaluare a competenţelor de comunicare în limba română, desfăşurată în perioada 12-13 februarie, au fost înscrişi 2954 candidaţi, din care 38 au fost absenţi şi doi candidaţi au fost eliminaţi pentru utilizarea telefonului mobil în timpul probei. Cei mai mulţi candidaţi 1883, au obţinut nivelul de competenţă experimentat, în timp ce, 388 au obţinut nivelul de competenţă mediu.

Proba D – de evaluare a competenţelor digitale, s-a desfășurat pe 16 februarie, însă la nivelul judeţului Dâmboviţa, a fost începută în data de 15 februarie, la Colegiul Naţional „I. L. Caragiale” Moreni, din cauza lipsei unui număr de calculatoare corespunzător numărului de candidaţi pentru cele trei zile de probă existente în calendarul examenului de bacalaureat. Ministerul Educaţiei Naţionale a aprobat desfăşurarea acestei probe în avans. La Proba D au fost înscrişi 2713 candidaţi. Majoritatea unităţilor de învăţământ au susţinut proba în toate cele trei zile alocate examenului (16, 19 şi 20).

De luni, 21 februarie, urmează emoțiile probei C – de evaluare a comptenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională care va reuni în Dâmbovița 2874 candidaţi. Majoritatea elevilor susţin examenul la limba engleză (2535), iar la limba franceză – 318. Un număr de 17 candidaţi vor susţine proba la limba italiană, iar 4 la limba spaniolă.

Examenele scrise ale Bacalaureatului vor începe în 25 iunie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.