Dâmbovița: Iarna întoarce… foaia

93

După o perioadă cu vreme frumoasă, ca de primăvară, prognoza meteo în județul nostru arată o răcire pronunțată, astfel încât mediile diurne vor fi de -4…-2 grade, iar nopțile vor deveni geroase pe arii restrânse, cu temperaturi ce vor coborî spre -10…-8 grade.

Începutul lunii martie va marca o ușoară revenire sub aspect termic, spre valori în medie de 4…6 grade, ziua și -6…-4 grade, noaptea.  Meteorologii prognozează precipitații aproape în fiecare zi, însă neînsemnate cantitativ.

O parte a țării se află deja în informare meteo până pe 21 februarie, ora 10, fiind vorba despre intensificări ale vântului în sudul Banatului și în zona înaltă din vestul Carpaților Meridionali;

La munte, până în data de 23 februarie valorile maxime vor avea în medie -4…-2 grade, iar cele minime -10…-8 grade. După această dată, vremea va marca un proces de răcire accentuată ce se va resimți atât în valorile diurne, ce se vor situa în limitele a -10…-6 grade, cât și în cele nocturne, care vor coborî spre valori medii în jurul a -15 grade. Începând cu 27 februarie, vremea se va încălzi ușor și treptat, așa încât media temperaturilor se va apropia în timpul zilei de -2 grade, iar cea din cursul nopților se va situa între -14 și -12 grade. Precipitațiile, predominant ninsori, se vor semnala aproape zilnic, însă vor fi pe arii restrânse și nu foarte însemnate cantitativ.

(sursa: meteoromania.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.