În țară, gripa ucide în continuare. Câte cazuri sunt în Dâmbovița

131

Numărul deceselor cauzate de gripă la nivel național a ajuns la 47, ultimele 7 decese înregistrându-se toate în ziua de 21 februarie. Autorităţile nu intenţionează să declare epidemie de gripă. Asta deşi – susține Adevărul – medicii de familie spun că ceea ce se vede în statistici este doar vârful icebergului şi că doctorii din ţară se feresc să pună acest diagnostic.

În Dâmbovița, zilele trecute, au fost confirmate 2 noi cazuri de gripă cu virus gripal tip B la doi copii de 4 ani şi de 6 ani, ambii din mediul rural. Până acum, în județ, s-a înregistrat un singur deces cauzat de gripă.

Tot în județ, numărul afecţiunilor respiratorii şi-a continuat trendul ascendent şi în săptămâna 5-11 februarie 2018, fiind diagnosticate cu infecţii acute ale căilor respiratorii superioare 1125 de persoane, din care 37 internate, iar 25 de persoane cu pneumonie au fost spitalizate , din totalul de 168 de cazuri înregistrate.

În ceea ce privește vaccinarea, de la debutul campaniei de vaccinare antigripală, în judeţul Dâmboviţa au fost imunizate 47.601 de persoane din grupele cu risc.

Specialiștii recomandă populației prezentarea imediată la medic la primele semne de boală.

Gripa debutează brusc cu simptome ca: febră, dureri musculare în diferite zone ale corpului, cefalee (dureri de cap), fatigabilitate, scăderea apetitului, tuse uscată, neproductivă și durere în gât sau senzație de uscăciune a gâtului. Gripa nu reprezintă același lucru cu răceala comună, simptomele gripale sunt de obicei mai severe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.