Ultima zi a expoziției „Aurul și argintul antic al României” la Muzeul de Istorie din Târgoviște

133


“Aurul și argintul antic al României” este expoziția care reunește peste o mie de piese arheologice reprezentative, lucrate din aur şi argint, descoperite pe teritoriul României.
Târgoviștea este ultimul oraș inclus în acest circuit, iar ultima șansă de a admira piesele de o mare valoare ne-a fost oferită gratuit astăzi, 25 februarie 2018, de către Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” din Târgoviște. Ultima intrare se va face în această seară la ora 19:30, ora 20:00 fiind ora de închidere oficială a marii expoziții.
Astăzi, la ora prânzului, deși vremea nu părea a fi foarte bună, zeci de dâmbovițeni se aflau la Muzeul de Istorie pentru a se bucura de acest moment unic. Nu doar adulții păreau fascinați, ci și cei mici, care își rugau din când în când părinții să le citească poveștile expuse despre fiecare obiect în parte. Brățări, pandantive, coliere, obiecte decorative și multe altele, toate vechi, cu o istorie de peste 6 milenii, ne demonstrează încă o dată că bunul gust și simțul estetic au existat întotdeauna.
Este important de știut pentru dâmbovițeni că în această expoziție, alături de piese aparținând culturii Cucuteni, Gumelnița, ori Sarmizegetusa Regia, au stat la loc de cinste și câteva piese din tezaurul de la Perșinari și de la Morteni-Măgura, din județul Dâmbovița.
Așadar, cu peste 10 000 de vizitatori, Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște încheie cu succes expoziția „Aurul și argintul antic al României” în această seară, la ora 20:00.

Articol realizat de Roxana Clopotaru, studentă în Anul I la Facultatea de Științe Politice Litere și
Comunicare, Specializarea Jurnalism, de la Universitatea „Valahia” din Târgoviște

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.