Plafonarea dobânzilor la credite: măsură PNL, votată în aplauze de PSD

52

PSD a votat plafonarea dobânzilor la credite, o măsură mult așteptată de români.

Propusă de senatorul liberal Daniel Zamfir, plafonarea dobânzilor la credite a trecut de Senat cu votul PSD, culmea!, fără ca liberalul să aibă sprijinul colegilor de partid, dar, în schimb, propunerea sa primind votul și chiar aplauzele social-democraților.

Dincolo de agitație, lucrurile bune trebuie spuse: PSD a votat PLAFONAREA DOBÂNZILOR LA CREDITE! Măsura (propusă de senatorul PNL Daniel Zamfir) a trecut de Senat cu votul PSD, fără sprijinul colegilor dlui Zamfir. Nu comentez poziția dumnealor, subliniez doar, ca mod de comportament, că proiectele valoroase, benefice românilor, depășesc considerentele politice”, a precizat deputatul PSD de Dâmbovița, Oana Vlăducă.

Potrivit domniei sale, proiectul de lege propune un mecanism care se aplică și în 14 țări din UE și în Statele Unite, care prevede un anume plafon pentru creditele ipotecare. ”Astfel, legea prevede ca dobânda pentru creditele ipotecare să nu depășească de 2,5 ori dobânda de referință a Băncii Naționale. În privința creditelor de consum acordate preponderent de IFN-uri, legea limitează dobânda maximă la 18%/an! Acum, pentru acest tip de credite dobânda ajunge și la 9.000% an”, a declarat doamna deputat.

În prezent, dobânzile la creditele ipotecare variază între 4% şi 8,5%, iar cele pentru împrumuturile de consum, între 9% şi 20%.

Proiectul a fost adoptat cu 73 de voturi „pentru”, 18 „împotrivă” și 13 abțineri în calitate de primă Cameră sesizată. Legea va merge la Camera Deputaților, for decizional în acest caz, după care, dacă va fi votată și aici, va ajunge la președinte care decide dacă o promulgă, o contestă la CCR sau o reîntoarce în Parlament.

(sursa: Oana Vlăducă via facebook)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.