Dâmbovița: controale și sancțiuni la firme de exploatare material lemnos

156

În perioada 15 – 28 februarie a.c., polițiștii dâmbovițeni au desfășurat mai multe acțiuni pentru prevenirea şi combaterea activităților ilegale din domeniul transportului, depozitării, prelucrării și comercializării materialului lemnos.

În urma unui control efectuat, la data de 15 februarie a.c., la o firmă din județ, s-a stabilit că aceasta ar fi expediat peste 1.287 de metri cubi de material lemnos (fag, brad și  cherestea de esență rășinoase), pentru care s-au transmis informații standardizate din locații identificate prin coordonate geografice, altele decât cele corespunzatoare provenienței legale a acestora. Societatea comercială în cauză a fost astfel sancționată cu amendă de 3.000 de lei, fiind totodată confiscată, valoric, cantitatea de material lemnos.

În urma altui control, desfășurat la data de 26 februarie a.c., polițiștii au stabilit că au fost transmise, în vederea generării codurilor unice, informațiile standardizate din locații identificate prin coordonate geografice altele decât cele corespunzatoare provenienței legale, pentru 47 de metri cubi de material lemnos (esență răşinoase și cherestea de esență răşinoase). Și această firmă a fost sancționată contravențional, iar materialul lemnos a fost confiscat valoric.

Acțiunile s-au desfășurat în cooperare cu specialiști silvici din cadrul Gărzii Forestiere Dâmbovița.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.