Dâmbovița: Primari, oameni de afaceri și sindicaliști, la întâlnirea cu ministrul Finanțelor

81

Ministrul Ministrul Finanţelor Publice, în Dâmbovița!

Eugen Teodorovici a avut întâlniri cu autorităţile locale şi judeţene, cu oameni de afaceri din judeţ, vizita având loc la iniţiativa vicepreşedintelui Senatului, Adrian Ţuţuianu.

Senatorul Adrian Țuțuianu a sintetizat astfel vizita oficialului de la Finanțe în județ: ”Ne-am întâlnit de dimineață cu salariații Administrației Județene a Finanțelor Publice Dâmbovița, unde am abordat probleme ce țin de funcționarea sistemului, modificări de legislație etc.

A urmat apoi o întâlnire cu primarii dâmbovițeni, unde am discutat, în general, de probleme specifice administrațiilor locale: dificultăţi în accesarea fondurilor europene şi derularea de proiecte prin PNDL, nevoia de predictibilitate în ceea ce priveşte situaţia financiară a localităţilor, impactul financiar al diferitelor măsuri luate la nivel naţional asupra bugetelor locale, dificultăţi în sistemul de achiziții publice, standardele de cost sau situaţia localităţilor afectate de calamităţi.

Ultima discuție am avut-o cu reprezentanți ai mediului de afaceri din județ (peste 150 de persoane reprezentând societăți comerciale, regii autonome din sectorul public și privat). Au fost în sală și reprezentanți ai unor structuri sindicale.

O vizită foarte bună și cu multe răspunsuri așteptate”, a scris senatorul Adrian Țuțuianu.

Mai trebuie amintit că ministrul Eugen Teodorovici a subliniat faptul că legea trebuie să fie cât mai simplă şi aplicată egal, adăugând faptul că el militează pentru o abordare preventivă în economie, pentru a crea mecanisme de finanţare, acolo unde acestea sunt necesare, şi pentru încurajarea producţiei şi exportului.

(surse: Adrian Țuțuianu via facebook, Consiliul Județean Dâmbovița)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.