Noi cazuri de gripă în Dâmbovița. În țară, numărul deceselor a depășit 70

78

Ultima săptămână a lunii februarie a venit în Dâmbovița cu noi cazuri de gripă.

Astfel, potrivit Direcției de Sănătate Publică Dâmbovița, Institutul Cantacuzino Bucureşti a confirmat pentru  judeţul nostru 8 cazuri noi de gripă cu virus gripal tip B, după cum urmează: două cazuri la grupa de vârstă 5-14 ani; două cazuri la grupa de vârstă 15-49 de ani; trei cazuri la grupa de vârstă 50-64 de ani; un caz de gripă la grupa de vârstă peste 65 de ani.

În ceea ce priveşte situaţia afecţiunilor respiratorii, acestea erau pe un trend descendent.

Totuși, ținând cont de contextul epidemiologic actual şi decondiţiile climatice, specialiștii consideră că sezonul gripei se va prelungi.

În continuare, populația este sfătuită să respecte cu stricteţe recomandările medicilor şi anume:

evitarea intrării în contact cu persoanele bolnave;

evitarea staţionării în frig şi a frecventării locurilor aglomerate;

respectarea regulilor de igienă personală şi colectivă (spălarea frecventă a mâinilor cu apă şi săpun, folosirea batistelor de unică folosinţă, aerisirea încăperilor);

triajul epidemiologic în unităţile de învăţământ;

vaccinarea antigripală este cea mai bună cale de a reduce riscul de îmbolnăvire prin gripă și de răspândire a acesteia în comunitate.

Potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, în luna martie, s-au înregistrat încă două decese la nivel național. Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 71 (bărbat de 68 de ani, din județul Iași, decedat pe 2 martie, și bărbat de 77 de ani, din județul Ilfov, decedat pe 1 martie).