Târgoviște: ce dispoziții a dat primarul constructorului de la centură

71

Având în vedere deteriorarea părții carosabile a drumului de centură al municipiului Târgoviște, în unele zone deosebit de accentuată, cauzată atât de lucrările ample care se execută la canalizare, cât și de anotimpul rece și de intervenția pentru deszăpazire, primarul orașului, Daniel Cristian Stan, a dat dispoziție constructorului să intervină de urgență.

Deși vremea este încă rece și în mare parte din municipiu zăpada încă nu este ridicată, au început lucrările de frezare, urmând ca, potrivit primarului, până la sfârșitul săptămânii, în contextul unor temperaturi prielnice, să se asfalteze toate zonele cu probleme, inclusiv cele de pe podurile și pasajele rutiere.

Concomitent, vor începe lucrările de reparații și întreținere și în alte părți ale orașului.

”Revenind la centură, există și varianta închiderii traficului rutier pe anumite porțiuni pe perioada lucrărilor, însă am evitat să propun această măsură, ținând cont de faptul că posibilele artere alternative s-ar fi aglomerat excesiv.  Începând de luna viitoare, vor avea prioritate lucrările de refacere a infrastructurii stradale astfel încât, în cel mult 4 luni, mare parte din centură să fie asfaltată, inclusiv la nivel de strat de uzură. Până atunci, trebuie să avem în vedere faptul că zona respectivă este un șantier în lucru și să circulăm cu prudență. Vreau să îi asigur pe toți târgoviștenii că facem tot ceea ce putem pentru a finaliza acest proiect cât mai repede cu putință și în condiții optime de calitate”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan pe contul personal de facebook.

E bine de amintit că, la finalul lunii februarie, consilierii municipali au dat undă verde proiectului prin care mai multe străzi din Târgoviște vor intra într-un amplu proces de reabilitare și modernizare.

Este vorba despre străzile: Tighina, Herța, Alexandru Ilie, Pictor Ion Crăciun, Rovine, Leo Plângă, Bastionului, Mr. Oprescu Adrian, Udrea Bălcescu și Plevnei. Lungimea totală a străzilor vizate este de peste 2,7 km, suprafața părții carosabile fiind de 16.828 mp, iar cea a trotuarelor de 5.242 mp. ”Lucrările vor fi realizate în acest an”, a promis edilul.

(sursa și foto: Daniel Cristian Stan via facebook)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.