În Arhiepiscopia Târgoviștei: jurnal de fapte bune

57

Jurnal de fapte bune în Arhiepiscopia Târgoviștei. De la debutul lunii martie, prin implicarea unor copii și a unor enoriași, alături de preoți sau profesori de Religie din diferite parohii, se vestește… primăvara filantropică.

Astfel, marți, 6 martie, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, parohiile Cobia, Mânăstirea Cobia, Mislea, Gura Foii și Catanele, Protoieria Găești au dăruit Complexului de Servicii Sociale din Găești produse igienico-sanitare, utile în activitatea cotidiană a instituției.

Acest demers face parte din proiectul eparhial de ajutorare săptămânală a instituțiilor sociale din județul Dâmbovița, ce a fost inițiat de către Înaltpreasfinția Sa cu mai mulți ani în urmă.

De asemenea, pe 2 martie, în cadrul proiectului de colaborare dintre Biserică și Școală, intitulat „Unirea: libertate si unitate „, în localitatea Potlogi, preoții Parohiei Potlogi I Marian Șerban și Valentin Răzvan Niculae, împreună cu un grup de elevi de la școala din localitate, însoțiți de profesori ai instituției, au dăruit bătrânilor de la Centrul Rezidențial pentru Persoane Vârstnice Mereni un spectacol de Mărțișor. Cu acest prilej, au fost oferite beneficiarilor Centrului mărțișoare, iconițe, cărți de rugăciune și dulciuri, aducându-le astfel un strop de bucurie.

Chiar pe 1 martie, elevii din grupul de cateheză al Parohiei Sf. Ierarh Nicolae, Băleni-Sârbi, însoțiți de preoții Paul Dragomir, Moga Mihail și Marian Dragomir, precum și de profesoara de Religie Căzăceanu Tatiana, au mers la Centrul Medical de Asistență Medico-Socială pentru persoane vârstnice Racovița, unde au oferit un frumos program artistic și au dăruit produse igenico-sanitare, legume și fructe. După aceea, tinerii au ajutat la servirea mesei de prânz.