Dâmbovița: Operațiunea ”Truck&Bus” a făcut… ravagii

78

Polițiștii dâmbovițeni au organizat, în perioada 26 februarie – 4 martie, sub coordonarea Direcţiei Rutiere a Poliţiei Române, o acțiune de prevenire a accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor de transport public de persoane și conducătorii autovehiculelor de transport de marfă.

Pe parcursul acţiunii denumite ”Truck&Bus”, poliţiştii au depistat şi sancţionat persoanele care efectuau transport de persoane cu autoturisme cu până la 9 locuri, precum și pe cei care transportau mărfuri, fără respectarea legislaţiei în vigoare.

În cadrul acțiunii, au fost verificate în total 633 de autovehicule, iar în cazul a 156 s-au constatat nereguli. În urma activităților din teren, polițiștii au aplicat 49 de sancțiuni contravenționale pentru viteză excesivă, 39 pentru neportul centurii de siguranță, una pentru consum de alcool și 27 pentru nereguli privind aparatul tahograf. Alte 17 amenzi au fost aplicate pentru nerespectarea timpilor de conducere  și de odihnă. De asemenea, au fost dispuse și 16 imobilizări de vehicule, pentru defecțiuni tehnice.

(sursa: Inspectoratul de Poliție al Județului Dâmbovița)