Târgoviște: One man show cu… ”Mărul de aur”

48

Teatrul Tony Bulandra din Târgoviște oferă spectacole incendiare nu numai publicului adult, ci și celor mici, atrași în sala de teatru cu piese vesele și cu povești care mai de care mai interesante.

Marți, 6 martie, a avut loc la Sala „Mihai Popescu” premiera „Mărul de aur”, un spectacol de Monica Baldea, având-o ca protagonistă pe actrița Ana Maria Cucută care interpretează cu vitalitate, gingășie, precizie și multă bucurie toate personajele prezente în piesă.

Povestea cuprinde arhetipuri binecunoscute în lumea basmelor: fata cea bună și cuminte ajutată de o zână, mama cea rea, surorile vitrege invidioase și răzbunătoare, dar și prințul pe cal alb. Interesante sunt personajele pentru particularitățile lor fizice; au, pe rând, un ochi, doi ochi, trei ochi, patru ochi, iar Ana Maria Cucută reușește să dea fiecărui personaj vocea și atitudinea potrivite.

Spectacolul este numai bun pentru prichindei cu vârste între 4 și 10 ani, dar și cei mai mari îl pot viziona cu plăcere, lăsându-se purtați în ficțiune. Monica Baldea a completat spectacolul cu un iz pur românesc, având în vedere selecția muzicală și povestea cadru, cea a vechiului teritoriu locuit de strămoșii noștri daci.

(sursa și foto: Teatrul Tony Bulandra Târgoviște)