Dâmbovița: ploi torențiale cu inundații și… critici

85

În urma precipitațiilor abundente, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al Primăriei Târgoviște și Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Basarab I” Dâmbovița au intervenit pentru evacuarea apei din gospodării și de pe carosabil în cartierele Priseaca, Romlux, pe strada Magrini, pe Aleea Mănăstirea Dealu.

”Din păcate, desființarea fără discernământ a rigolelor de preluare a apelor, situate mai ales în zonele agricole de la marginea localităților, favorizează fenomene cu consecințe dintre cele mai nedorite”, a avertizat primarul orașului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

În județ, au continuat intervențiile pompierilor, începute cu o zi înainte. Detaşamentul de pompieri Târgovişte a intervenit în satul Teiş din comuna Şotânga pentru evacuarea apei dintr-o gospodărie (curte şi două anexe). Detaşamentul de pompieri Moreni a fost solicitat pe strada I.L. Caragiale din Moreni pentru evacuarea apei la o cale de acces spre un bloc de locuinţe, iar Garda de intervenţie Răcari a acționat în satul Bălteni din comuna Conţeşti pentru evacuarea apei din curţile a trei gospodării.

Totuși, mulți dâmbovițeni au reacționat la știrea de ieri, în care anunțam intervențiile pompierilor pentru evacuarea apei din mai multe gospodării din județ. Cititorii au cerut ca autoritățile locale din zonele cunoscute deja cu probleme să se implice mai mult, să realizeze șanțuri de scurgere sau canalizări pluviale și să se implice foarte serios acolo unde există antecedente.

Trist este că unii dâmbovițeni și-au exprimat în scris convingerea că, din păcate, nimeni nu face nimic și de aceea astfel de situații se repetă la fiecare ploaie torențială.

(sursa și foto: ISU Dâmbovița, Daniel Cristian Stan)