Dâmbovița: se întoarce iarna

119

Cod galben meteo și în Dâmbovița. Trei sferturi din România se află sub avertizare meteo de răcire accentuate a vremii, valul de frig manifestându-se până spre ziua de 22 martie.

Ziua de 18 martie va fi cea mai rece, iar codul galben de precipitații însemnate cantitativ, intensificări ale vântului, răcire accentuată este valabil în această zi, între orele 8.00-23.00.

În Moldova, precum și în zona Carpaților Orientali vor predomina ninsorile și se va depune strat consistent de zăpadă. În Muntenia și în cea mai mare parte a Transilvaniei, la început va ploua, apoi vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vor fi condiții de polei.

Vântul va avea intensificări în majoritatea zonelor, mai susținute în est și în sud-est, cu viteze de 55…65 km/h, precum și la munte, unde rafalele vor depăși 70 km/h, temporar viscolind ninsoarea.

Vremea va deveni deosebit de rece pentru această perioadă, astfel că se vor înregistra temperaturi cu peste 10…15 grade mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă.

(sursa: meteoromania)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.