Târgoviște: două mii de tineri la Marșul pentru viață

186

Sâmbătă, 24 martie 2018, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, a avut loc, la Târgoviște, Marșul pentru viață.

Desfășurat anul acesta sub genericul ”O lume pentru viață”, marșul a fost organizat de Asociația Studenți pentru Viață, Asociația Studenților Creștini Ortodocși din România, filiala Dâmbovița și Asociația Pro Vita Târgoviște.

La eveniment au participat aproximativ 2.000 de tineri, elevi din Târgoviște, studenți ai Universității Valahia din Târgoviște, membri ai comitetelor de tineret parohial de la parohii, alături de preoții lor, credincioși. Tuturor li s-au alătutat parlamentarii de Dâmbovița Oana Vlăducă și Carmen Holban, primarul Târgoviștei, Cristian Stan, viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu.

La ora 11,00, pe platoul din fața Prefecturii (Piața Tricolorului), Pc. Pr. dr. Ionuț Ghibanu, Vicar eparhial, a transmis un cuvânt de binecuvântare din partea Înaltpreasfinției Sale.

După aceea, participanții au mers prin centrul Târgoviștei, pe lângă Mănăstirea Stelea și statuia Sfinților Martiri Brâncoveni, prin Piața Revoluției, ajungând la Catedrala Mitropolitană, unde marșul s-a încheiat, cu un scurt moment de rugăciune.

Aflat la cea de a opta ediție națională, Marșul pentru viață are loc cu prilejul sărbătorii Bunei Vestiri, în peste 300 de localități din România și Republica Moldova și dorește să atragă atenția asupra dreptului la viață al ființelor umane încă nenăscute.

(sursa și foto: Arhiepiscopia Târgoviștei)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.