Îngerii păzitori există: Români din UK pentru românii de acasă

574

Marius Simionică. Este numele unui ”alien” în UK, un român cu suflet uriaș, care demonstrează zi de zi că, atunci când vrei, poți deschide zilnic poarta Raiului și a speranței pentru semenii tăi.

”Eroul zilei este chiar aici” – se spune în celebra piesă a lui Sting ”I`am an alien in New York”… Eroul nostru este Marius, singura diferență este orașul – nu este N. York, ci este Coventry.

Dincolo de faptul că Marius a avut o viață de… povestit – este din București, a fost sergent în Armata Română, apoi a emigrat în Franța, unde s-a înrolat în Legiunea Franceză… – el este un Om minunat, care zi de zi se luptă pentru semeni, în special pentru copii.

A pornit de la un cont de facebook – Informații în UK – prin intermediul căruia a făcut ceea ce poate n-a făcut nimeni niciodată: și-a ajutat compatrioții ajunși în Marea Britanie cu informații prețioase – cum își deschid cont bancar, de unde pot închiria locuință, ce acte le trebuie ca să muncească, totul gratis.

A strâns în jurul lui prieteni virtuali, care i-au fost și îi sunt alături în noile povești pe care le scrie.

Și așa au început campaniile de suflet, de la Oameni pentru Oameni. Și care nu se mai opresc, pentru că Marius și cei peste o sută de ”buni samarineni” fac parte din categoria celor care ”gândesc și acționează cu sufletul”.

Până acum, trei copilași minunați – Emi, Răzvan și Ștefania – au putut urma tratamentele grele și costisitoare pentru boli cumplite… Din păcate, deși suma pentru operație a fost strânsă, a existat și cazul micuței Andreea, la doar 4 anișori plecată printre Îngeri, căci a pierdut lupta cu cancerul înainte ca banii să ajungă la ea. ”A mai fost o fetiță care, în 3 zile, trebuia să înceapă tratamentul cu citostatice, altfel riscând… Însă am reușit să adunăm bănuții pentru cele 4 fiole…” – ne-a spus Marius, recunoscând că își dorește să ajute cât mai mulți români cu nevoi speciale, aflați în momente cumplite de viață.

Și pentru că zâmbetul copiilor îi dau lui Marius o forță lăuntrică incredibilă, trebuie menționat că au fost mult mai multe cazuri de ajutor nesperat, venit pentru oameni greu încercați parcă din… Cer, prin intermediul acestor Îngeri… plecați de-acasă.

Marius a ajuns cu daruri și la copiii din Târgoviște, anul trecut, de două ori – în vară și de Crăciun, iar de aceste sărbători pascale, va veni la copiii cu handicap grav și accentuat, abandonați de părinți la Complexul de Servicii Sociale de la Găești.

Tot de acest Paști, colete cu hainuțe, încălțăminte, alimente, pamperși și multe altele vor ajunge la alți copii din Târgoviște. Pentru că oamenii buni se adună și fac fapte bune împreună, Marius a avut și sprijinul nesperat al firmei de curierat Trufintrans.com, care a transportat GRATIS pachetele în România.

Iar zilele acestea, grație acestor oameni minunați, două cărucioare vor ajunge la un bătrân și la un tânăr de 21 de ani, bolnav de Hidrocefalie și Epilepsie.

Pentru acțiunile viitoare îmi doresc să implic cât mai mulți români din Diaspora (UK) și în acest fel să ajutăm cât mai mulți copii în primul rând”, afirmă Marius care, chiar în aceste zile, a fost prezent în Dâmbovița, în comuna Cornățelu, satul Aluniș, unde – din nou – a adus zâmbete pe chipuri chinuite de copii și părinți.

Mulțumim, Marius, ție ”catalizatorul”, și celor care îți răspund la fiecare strigăt disperat pe care îl transmiți în numele celor ce trec prin momente cumplite sau pentru care viața însăși este cumplită…

Ne oferiți o lecție de Omenie, de implicare și altruism incredibile…

Și pentru că, împreună suntem mai puternici, iar voi sunteți exemplul de necontestat că SE POATE, toți cei care doresc să se implice, să ajute, să facă măcar o zi din viața cuiva mai senină, pot lua legătura cu Marius pe contul său de facebook Marius Simionica (Informatii in UK) sau pe bmbbuildingservices@gmail.com

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.