Târgoviște: Calea Luminii, în al 19-lea an

112

De 19 ani, Joia Mare are o însemnătate specială pentru târgovișteni. Este ziua în care se organizează Calea Luminii, un eveniment care și-a păstrat unicitatea în țară de-a lungul acestor ani.

Și în acest an, în Joia Mare, pe data de 5 aprilie, începând cu ora 18:00, Consiliul Local și Primăria Municipiului Târgoviște prin Teatrul Tony Bulandra organizează evenimentul care a plecat de la ideea artistului plastic și profesorului Mihai Șerbănescu. Manifestarea are loc în parteneriat cu Arhiepiscopia Târgoviște și Școala de Arte „Octav Enigărescu” Târgoviște. Calea Luminii are punctul de plecare în Piața Mihai Viteazul și continuă pe Bulevardul Carol I, unde va fi oprită circulația. De asemenea, evenimentul cuprinde și o procesiune în jurul Catedralei Mitropolitane.

Autoritățile locale fac acest eveniment posibil, fiind o adevărată mobilizare de forțe care implică atât Poliția Locală și Rutieră, cât și Serviciul pentru Situații de Urgență și Jandarmeria, dar și presa locală care contribuie la amploarea și însemnătatea acestui eveniment la care, an de an, vin mii de oameni ai comunității târgoviștene.

Un eveniment cu caracter de ritual care, așa cum spune inițiatorul său, Mihai Șerbănescu, semnifică lumina din noi înșine, pe care o purtăm de la naștere până la trecerea în neființă și pe care suntem datori să o răspândim, urmând exemplul lui Isus – Lumina Lumii.

Din punct de vedere artistic, Calea Luminii este un happening – o întâmplare, o provocare pentru târgoviștenii care prin prezența lor numeroasă mențin pecetea unicității.

(sursa și foto: Teatrul Tony Bulandra, Târgoviștea în imagini)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.