În țară și în Dâmbovița: Mobilizare specială la Poliție

134

Mobilizare la Ministerul Afacerilor Interne pentru sărbătorile pascale, mai ales că este primul an în care Vinerea Mare este zi nelucrătoare.

În aceste zile, în țară, vor fi mobilizate peste 50.000 de efective ale MAI – polițiști, pompieri, paramedici, jandarmi, polițiști de frontieră.

Ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, a dispus ca principalul obiectiv al efectivelor MAI să fie prevenirea evenimentelor violente în planul ordinii și siguranței publice, precum și desfășurarea în condiții de siguranță a manifestărilor religioase din zona lăcașurilor de cult.

MAI a identificat în aceste zile de sărbătoare aproape 700 manifestări publice, evenimente culturale sau religioase la care vor participa peste 250.000 de oameni.

Deoarece urmează câteva zile cu aglomerări îngrozitoare pe șosele, polițiștii rutieri atrag atenția asupra vitezei de deplasare și amintesc că legea interzice categoric condusul în stare de ebrietate.

Poliția Rutieră va acționa în teren cu peste 300 de aparate radar și va beneficia de suportul aerian al elicopterelor Inspectoratului General de Aviație care vor monitoriza traficul de pe raza județelor Arad, Bihor și de pe DN1, DN2, DN5, DN6, DN7, A1 și A2.

Centrul Infotrafic informează și va informa permanent asupra zonelor în care se înregistrează valori mari de trafic, tocmai pentru a fi evitate și a se folosi rute alternative. Vor fi prezenți pe principalele artere și numeroși polițiști rutieri.

În Dâmbovița, peste 200 de poliţişti vor fi în stradă și vor desfășura acțiuni specifice. În perioada 6 – 9 aprilie, 220 de poliţişti vor acţiona zilnic pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în zona lăcaşurilor de cult sau de desfăşurare a manifestărilor publice. În fiecare zi, 86 de patrule de siguranţă publică, dintre care 4 pedestre şi 82 auto, vor acţiona pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale. Pe principalele drumuri naționale și județene vor fi prezenți zilnic 33 de polițiști rutieri, pentru prevenirea accidentelor și fluidizarea traficului pe căile de acces din zona lăcașurilor de cult și a stațiunilor turistice. Pentru prevenirea evenimentelor rutiere negative, pe lângă prezența activă în stradă, polițiștii vor folosi 11 aparate radar. Poliţiştii de la transporturi vor patrula în trenurile de călători, în stațiile și triajele de cale ferată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.