Pentru copii și tineri între 3 și 18 ani: Școala de Vară “Arlechin”

352

Școală de Vară “Arlechin”, 15 iunie-15 septembrie 2018. Școală în vacanță??? Această ar fi reacția majorității. A venit vacanța, trebuie să ne odihnim, să dormim târziu, să ne jucăm (căci suntem copii), să profităm de timpul liber cât se poate, pentru că îndată vine din nou școala cea obositoare și stresantă și…și… Pentru mulți părinți însă în vacanță se nasc multe întrebări, mereu aceleași: ce fac cu copiii, cum să le gestionez timpul, pentru că are importanță cum se odihnesc, cât dorm, cum profită de timpul liber.

Societatea Cultural-Artistică “Arlechin” vine în sprijinul părinților cu o alternativă. Școala de Vara Arlechin este un proiect care are susținerea Ministerului Tineretului și Sportului și se derulează în perioada 15 iunie-15 septembrie 2018.

Beneficiari sunt toți copiii care participă la cursuri și aud despre acestea, beneficiari direcți, copii și tineri cu vârste cuprinse între 3 și 18 ani.

„Deși denumirea de școală poate să sperie ori să îndepărteze copiii, la Școala de Vara Arlechin este altfel. În cadrul unei organizații non-guvernamentale de tineret, activitățile au un anumit specific: unii dintre participanți sunt membri permanenți ai Asociației Arlechin, cunosc specificul activităților, îi știu pe lectori, știu că se întâmplă lucruri frumoase. Deci vin cu toată încrederea. Aici, copiii leagă prietenii, socializează, învață să lucreze în echipă, capătă încredere în ei. Nimeni nu-i judecă, nu se pun note, lumea e cu zâmbetul pe buze și le este apreciată activitatea”. (prof. Diana Damean, președintele Asociației “Arlechin”, responsabil de proiect).

Programul include ateliere de lucru de la 8.00 la 12.00 (taxa de înscriere și participare activități – 325 lei), pauză de masă 12.00-13.00 și continuă de la 13.00 la 17.00 (taxa de înscriere și participare activități – 325 lei) pe diferite teme: literatură și comunicare, matematică distractivă, limbi străine (engleză, franceză, spaniolă), științe ale naturii, dans, sport, desen, muzică, fotografie, șah.

Activitățile se desfășoară într-o atmosfera destinsă, diferită de cea a școlii, prin joc, în aer liber și includ drumeții în împrejurimi, excursii tematice. Societatea Culturală “Arlechin” pune la dispoziție 5 lectori și spațiile din incinta Casei Tineretului Botoșani.

Proiectul se derulează în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean, Centrul Județean de Voluntariat Botoșani și Colegiul Național Mihai Eminescu Botoșani. Încheiată la sfârșitul vacanței, Școala de Vară ”Arlechin” va puncta cele mai frumoase momente la petrecerea de final de la Agafton, în tabăra Codrii de Aramă.

Detalii înscrieri: telefon: 0741.510.849 (coordonator proiect Flavius DAMEAN), e-mail: arlechinbtro@yahoo.com / cursuribotosani@yahoo.com.

(foto copii: Botoșani Necenzurat)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.