Strasbourg: Parlamentar dâmbovițean, la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei

39

Deputatul Corneliu Ștefan, membru în Comisia de Politică şi Comisia de Egalitate de Şanse, participă zilele acestea la a doua parte a Sesiunii ordinare 2018 a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, care se desfăşoară la Strasbourg.

”Pe ordinea de zi, sunt o multitudine de proiecte şi teme deosebit de importante, care privesc o serie de probleme şi aspecte existente la nivelul Uniunii Europene, dar şi în afara spaţiului european. Vor fi expuse şi discutate, printre altele: Raportul de activitate al Biroului şi Comisiei Permanente, Starea de Urgenţă – aspectele de proporţionalitate privind derogările în temeiul articolului 15 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului. Vor mai fi dezbătute: schimbările climatice şi punerea în aplicare a Acordului de la Paris, Statutul jurnaliştilor în Europa şi Protejarea integrităţii editoriale. Vor fi abordate, în cadrul sesiunii ordinare, şi subiecte sensibile, precum: finanţarea grupului terorist Daesh; abordarea nevoilor umanitare ale persoanelor strămutate intern; situaţia din Libia – perspectivele şi rolul Consiliului Europei; combaterea crimei organizate, prin facilitarea confiscării bunurilor ilegale”, a precizat parlamentarul social-democrat dâmbovițean.

Totodată, cei prezenți la sesiune vor analiza şi situaţiile generate de integrarea, împuternicirea şi protecţia copiilor migranţi, prin educaţia obligatorie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.