Târgoviște: Acces gratuit la Primăvara Clasică Europeană

127

Primăria Municipiului Târgoviște alături de Teatrul Tony Bulandra, în parteneriat cu Centrul Județean de Cultură Dâmbovița, organizează, în data de 9 mai 2018, evenimentul Primăvara Clasică Europeană.

Ediția de anul acesta, a cincea, stă sub semnul Centenarului Marii Uniri și se va deschide cu intonarea Imnului Național.

Orchestra Simfonică Muntenia, dirijată de Daniel Jinga, va interpreta lucrări din creația compozitorilor români ai ultimului secol, mulți dintre ei de renume internațional. În plus, armonii pur românești se regăsesc și în creația unor compozitori precum Béla Bartók sau Franz Liszt.

Mult așteptatul eveniment va fi prezentat de actrița Alexandra Velniciuc și solistul vocal Vlad Miriță. Alături de Orchestra Simfonică Muntenia, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga, târgoviștenii vor fi încântați de vocile unor interpreți speciali: Anastasia Lazariuc, Oana Maria Șerban, Florin Georgescu, Marcel Pavel, Vlad Miriță.

Evenimentul se desfășoară începând cu ora 18:00 la Curtea Domnească (Turnul Chindiei) sau, în caz de vreme nefavorabilă, la Casa de Cultură a Sindicatelor Târgoviște.

ACCESUL ESTE GRATUIT!

9 mai are o triplă semnificație pentru români. Pe lângă celebrarea Zilei Independenței de Stat a României din 1877 și victoria coaliției antifasciste din 1945, în 9 mai se sărbătorește și Ziua Europei.