Jurnal de fapte bune în Arhiepiscopia Târgoviștei: O nouă cantină socială pentru 100 de persoane

63

De săptămâna trecută, Târgoviștea are o nouă cantina socială, deschisă prin implicarea Arhiepiscopiei Târgoviștei.

Miercuri, 25 aprilie 2018, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, însoțit de Părintele Vicar Eparhial și Părinți Consilieri de la Centrul Eparhial, a inaugurat Cantina Socială a Arhiepiscopiei Târgoviștei. În cadrul ceremoniei de inaugurare, Pc. Pr. Leonte Sumedrea, directorul Cantinei, a mulțumit Înaltpreasfinției Sale pentru încrederea de a-i acorda responsabilitatea administrării așezământului.

În cuvântul Său, Înaltul Ierarh a vorbit despre necesitatea sprijinirii semenilor noștri aflați în nevoie, ca mărturie a iubirii, comuniunii și solidarității creștine, dar și pentru a-i îndemna pe cât mai mulți să urmeze acest exemplu filantropic.   După aceea, în semn de comuniune și de solidaritate, Înaltpreasfinția Sa a rămas împreună la prânz cu toți beneficiarii cantinei.

Cantina socială a fost înființată la inițiativa Înaltpreasfinției Sale, pentru a sprijini peste 100 de târgovișteni aflați în dificultate. Beneficiarii acestui proiect social, ce primesc zilnic masa de prânz, aparțin parohiilor din oraș, la a căror recomandare au fost inserați în acest demers filantropic.

Proiectul se derulează cu sprijinul Consiliului Județean Dâmbovița, al Primăriei Târgoviște, precum și al altor generoși sponsori.

Ajutorarea aproapelui este forma concretă de manifestare a iubirii față de Dumnezeu și de promovare autentică a valorilor evanghelice, din punct de vedere practic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.