Dâmbovița: Case distruse de incendii, refăcute prin colecte și donații

62

Jurnal de fapte bune în Arhiepiscopia Târgoviștei. Dâmbovițeni loviți de necaz sunt ajutați de comunitățile în care trăiesc, prin implicarea preoților și a bisericii.

La Băleni Români, preoții Georgian Grigore, Dan Gabriel Pavelescu, Marin Bugiulescu, împreună cu credincioșii Parohiei și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, au sprijinit familia lui Marin Nicolae, din localitate, oferindu-i materialele de construcție necesare și manopera aferentă, pentru repararea acoperișului casei ce a fost recent distrus de foc.

Totodată, la Potlogi, cu generozitate și bunăvoință, în spiritul solidarității creștine, preoții Marian Șerban și Răzvan Valentin Niculae, împreună cu Consiliul Parohial și enoriașii Parohiei Potlogi I, au organizat o colectă pentru ajutorarea familiei Niță Petruța, căreia un incendiu de proportii i-a mistuit locuința, în ziua de 28 aprilie a.c. În urma acestui demers a fost strânsă o sumă de bani cu care au fost cumpărate materialele necesare pentru refacerea integrală a locuinței. Au fost demarate deja lucrările de reconstrucție, finalizându-se acoperișul casei, iar în perioada imediat următoare, proiectul va fi finalizat.

Reamintim că în Dâmbivița, în ultima vreme, prin contribuția Centrului Eparhial, a unor preoți de la parohii și a enoriașilor, au fost ajutate mai multe familii ce s-au confruntat cu accidente ce le-au distrus, parțial sau total casele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.