Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa a sistat livrarea apei către populaţia din comuna Finta începând cu data de 11 mai 2018, deoarece în urma efectuării monitorizării suplimentare a calităţii apei, s-au identificat neconformităţi la parametrii indicatori „clor rezidual liber”, „clor rezidual liber %” şi parametrii microbiologici ”E.Coli” şi ”Bacterii coliforme” la consumatorii de la care s-au prelevat probe de apă în satele Gheboaia şi Finta Mare.

Spălarea şi igienizarea întregului sistem de captare, înmagazinare şi distribuire a apei potabile va dura aproximativ 5 zile, perioadă în care Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa va asigura necesarul de apă cetăţenilor afectaţi prin autocisternele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Basarab I Dâmboviţa şi ale CATD, amplasate la sediul Primăriei Finta.

Se recomandă a nu se folosi apa în scop potabil imediat după reluarea furnizării. Preventiv, până la primirea buletinului de analize microbiologice (72 de ore), se recomandă fierberea apei utilizate în scop potabil timp de 10 minute.

(sursa: Agerpres)