„Întâlnirea mini-vedetelor lângă Turnul Chindiei”: Festivalul copiilor talentați, găzduit de Târgoviște

98

Aflat la cea de-a III-a ediție și organizat de Teatrul “Junior” Târgoviște, în colaborare cu Grupul Național “Clubul Victorioșilor” și  Televiziunea Regională  “Columna”, festivalul “Întâlnirea mini-vedetelor lângă Turnul Chindiei” s-a bucurat de mare succes  și anul acesta.

Trei zile de primăvară, 11, 12 și 13 mai, au fost de ajuns pentru câteva zeci de copii din Dâmbovița și din  țară să-și demonstreze talentul, să lege prietenii și să cunoască mai bine Târgoviștea, oraș istoric, veche Cetate de Scaun a Țării Românești.

“Întâlnirea mini-vedetelor lângă Turnul Chindiei” este o întâlnire a copilăriei, a tinereții și a prieteniei. Chiar dacă este un festival în care fiecare participant urcă pe scenă și evoluează în fața unui juriu de specialitate, atmosfera nu a devenit nicio clipă tensionată. Fie că a cântat, a recitat, a prezentat un videoclip, a făcut teatru sau a spus o poveste, fiecare tânăr a avut parte de sfaturi din partea juraților, de premii, de cadouri din partea organizatorilor și de aplauze din partea publicului.

Cei doi artiști dâmbovițeni cărora le aparțin conceptul festivalului și al proiectului – Viorica și Victor Mihalache – au reușit anul acesta să realizeze o ediție impecabilă.

Din  juriu au făcut parte: Marian Stere (președinte) – textier, interpret și om de radio cu o carieră impresionantă, în prezent realizator de emisiuni la Radio România Internațional, Radu Mihalache – tânăr compozitor, specialist în muzicologie, redactor și realizator de emisiuni la Radio România Muzical, Simona Dinescu și Liliana Mocănescu – reprezentante de seamă ale folclorului dâmbovițean în rândul marilor artiști, Costin Butăroiu – actor la Teatrul Municipal “Tony Bulandra” și Gheorghe Mocănescu – cel care a inițiat foarte multe proiecte pentru copii de-a lungul anilor.

Prima zi a evenimentului s-a desfășurat la Biblioteca Județeană “Ion Heliade Rădulescu”, cu sprijinul Europe Direct Târgoviște. Pe lângă primele secțiuni de festival, în programul activităților conexe a fost inclus și festivalul de poezie patriotică “România suntem noi” pentru că cei mici tebuie să participe din când în când la câte o lecție de patriotism și pentru că anul acesta România sărbătorește Centenarul  Marii Uniri.

Cea de-a doua zi a fost dedicată muzicii și teatrului, iar spectacolul s-a desfășurat la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor “Omenia” din Târgoviște. Festivalul s-a încheiat duminică, 13 mai, cu emisiunea “Banca de Talente” unde au fost invitați și copiii veniți din alte zone ale țării.

Așadar, după trei zile încărcate de talent, de zâmbete și de culoare, atât jurații, cât și participanții din Dâmbovița, Caraș-Severin, Ialomița, Prahova, Vaslui și București s-au declarat încântați de faptul că se mai pot face lucruri bune și frumoase.

Organizatorii mulțumesc fiecărui copil, părinte, bunic sau profesor și promit că, de la an la an, “Întâlnirea mini-vedetelor lângă Turnul Chindiei” va fi motiv de bucurie pentru tot mai mulți copii din România.

Roxana Clopotaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.