”România suntem noi”: proiectul Centenarului, pornit din Dâmbovița, în țară și peste hotare

228

”România suntem noi” este unul dintre cele mai interesante și atractive proiecte dedicate de copiii talentați Centenarului. Impresionante manifestări de suflet, dedicate de copii, părinți, profesori și autorități împlinirii a o sută de ani de la Marea Unire.

Încă de la începutul acestui an, la inițiativa art-managerului dâmbovițean, neobositul Victor Mihalache, Primăria Municipiului Piatra Neamț (prin Asociația „Star”), Primăria comunei Gura Ocniței (jud. Dâmbovița), Primăria comunei Padina (jud. Buzău), „Europe Direct” Târgoviște, Asociația „Copiii din Torac” (Serbia), Consiliul Național al Românilor din Serbia, Brandul „Ii Motive”, Teatrul „Junior” Târgoviște, Grupul Național „Clubul Victorioșilor”, alături de alte organisme și grupări, și-au unit forțele pentru acest proiect – „România suntem noi!”

A fost compus imnul proiectului, s-a filmat videoclipul acestuia, au fost realizate reviste ale localităților participante, s-au promovat acțiunile la posturi locale și naționale de radio și de televiziune.

La începutul acestei luni, 45 de participanți la proiect, componenți ai Ansamblului „Comorile Satului” , din Gura Ocniței, ai grupului de tradiții „Macoveiul” din Padina și ai „Clubului Victorioșilor” din Dâmbovița s-au aflat la Plevna, Sofia, Kremikovtsi și Koprivshtitsa, oferind spectacole publicului și telespectatorilor bulgari.

Alături de copii s-au aflat Sorin Vasile Ioniță – primarul comunei Gura Ocniței și Ionel Chiriță – primarul comunei Padina.

Apoi, pe 9 mai, de Ziua Europei, partenerii din Proiectul „România suntem noi!” și o mie de copii talentați s-au reunit la Piatra Neamț, unde au avut loc manifestările „Europa văzută prin ochii copiilor”, „Europa Culorilor” și „România suntem noi!”, sub patronajul lui Dragoș Chitic, primarul municipiului Piatra Neamț.

În perioada 11-13 mai, la Târgoviște, a avut loc a III-a ediție a Festivalului „Întâlnirea Mini-Vedetelor lângă Turnul Chindiei”, în cadrul căruia s-a desfășurat și concursul de poezie patriotică „România suntem noi!”.

Săptămâna aceasta, Proiectul se mută la Padina, în județul Buzău. Între 17 și 20 mai, vor avea loc simpozioane, inaugurări de monumente, spectacole pentru copii și pentru întreaga familie, lansarea revistei „Padina – Ținutul fântânilor cu cumpănă” etc.

La începutul lunii septembrie se dorește realizarea unui mare spectacol folcloric la Torac, în Voivodina (Serbia).

Țineți aproape, vom reveni cu amănunte!