Târgoviște: Festivalul BABEL se pregătește de gong

61

Cel mai mare eveniment cultural găzduit de municipiul Târgoviște a început numărătoarea inversă.

În perioada 4-10 iunie,  va avea loc Festivalul BABEL – Festivalul Artelor Spectacolului Târgoviște, ajuns anul acesta la a opta ediție.

De data asta, organizatorul – Teatrul Tony Bulandra Târgoviște – a propus ca temă ”Gestul”.

”Gestul este formă și energie. Conține informație și vorbește mult mai ușor și mai rapid despre arhetipuri decât o pot face cuvintele. Face ca esențialul să înflorească în prezent și să atingă astfel coarda sensibilă. Emoția se naște prin sugestie și aceasta ține foarte mult de fragilitatea simțurilor, care răspund mai prompt decât răspunde mintea la stimuli intelectuali. Bineînțeles că gestul trebuie încărcat de sens. Altfel el este un gol, o minciună pe care o rostește corpul. Cât de greu este pentru un actor să armonizeze pe scenă adevărul cuvântului cu adevărul gestului? Și cât de mult distruge un gest fals tot personajul de până atunci… Într-o lume care a devenit mută în a-și exprima autenticele trăiri și surdă față de tot ceea ce este lipsit de pragmatism, gestul contează. Un gest poate schimba lumea! La Babel 2018 ne propunem să reflectăm și să acționăm prin Gest!” – scriu organizatorii pe site-ul evenimentului.

Ediția de anul acesta va fi cu siguranță un succes și va cuprinde, ca și în anii trecuți, spectacole de teatru, parade, spectacole de stradă, workshop-uri, dans contemporan, teatru de păpuși, concerte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.