Târgoviște, Înălțarea Domnului: 17 mai, momente de maximă solemnitate, pregătite pentru Ziua Eroilor

145

Ca în fiecare an, de marea sărbătoare ortodoxă a Înălțării Domnului, este marcată în România Ziua Eroilor.

La Târgoviște, anul acesta vor avea loc trei ceremoniale distincte, astfel:

Primul, de la ora 9, la Cimitirul Evreiesc Târgovişte, cu participarea reprezentanților autorităţilor publice de stat şi locale, ai instituţiilor locale și ai Asociaţiei de Prietenie România – Israel. Granizoana Târgovişte va asigura garda la monument.

Al doilea, la Cimitirul de Onoare Românesc, cu participarea unor comandanţi de unităţi, cadre militare active, în rezervă şi retragere, veteranii de război, Asociaţia “Cultul Eroilor”.

Și al treilea, cel mai amplu, între orele 11.15-13.30. Acesta va debuta cu slujba religioasă de la Mitropolie (caderala având chiar hramul Înălțarea Domnului), urmată de procesiunea la Monumentul Eroilor.

Atenție, șoferi! Pe durata desfășurării manifestărilor, pe Bulevardul Mircea cel Bătrân și pe o porțiune din Bulevardul Independenței (zona centrală) va fi oprită circulația autovehiculelor.

Ceremonialul va continua cu intonarea Imnului de Stat, urmat de momentele speciale ce aparțin cadrelor militare și de serviciul religios oficiat în memoria Eroilor de Înalt Prea Sfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon.

Momente de maximă solemnitate vor avea loc în cadrul manifestărilor: interpretarea Imnului Eroilor de către corala Mitropoliei Târgovişte și rostirea numelor eroilor români din  localitatea Târgovişte, căzuţi în Primul Război Mondial.

După rostirea alocuțiunilor, autoritățile, partidele politice, asociațiile, cadrele didactice vor depune apoi coronae de flori la Monumentul Eroilor, în ordinea stabilită de Instituția Prefectului Dâmbovița.

Ceremonialul se va încheia cu unul dintre cele mai așteptate și emoționante momente: defilarea militarilor și a Gărzii de Onoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.