La Târgoviște, „Mircea cel Bătrân – 600”: o nouă expoziție eveniment

71

Consiliul Judeţean Dâmboviţa, Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte, alături de Muzeul Naţional de Istorie a României şi Muzeul Judeţean Argeş invită dâmbovițenii și nu numai la vernisajul expoziţiei Mircea cel Bătrân – 600, ocazionată de împlinirea a şase secole de la încheierea domniei lui Mircea cel Bătrân, o epocă de fundamentale evoluţii ale Ţării Româneşti sub toate aspectele.

Iubitorii de istorie vor descoperi printre exponate, Tetraevangheliarul lui Nicodim, cel mai vechi manuscris din Ţara Românească, cu cea mai veche ferecătură, datat în anii 1404-1405, dar şi numeroase monede, inele sigilare, piese din tezaurele de la Gogoşu, Basarabi şi Olteni, vase din ceramică, provenind de la Curtea Domnească din Târgovişte ori Curtea Domnească de la Argeş sau de la Zimnicea, precum şi arme – spade, vârfuri de săgeată, bolţuri de arbaletă.

Mircea cel Bătrân, domn al Ţării Româneşti între 1386 şi 1418, a fost unul dintre cei mai importanţi conducători ai ţării, cu o domnie de 32 de ani.

Vernisajul expoziției va avea loc la Muzeul de Istorie din Târgovişte în data de 18 mai 2018, la ora 15.00. Expoziţia, însoţită de un substanţial catalog, va fi deschisă până în data de 7 iunie, urmând să fie itinerată la Bucureşti şi Piteşti.

Așadar, după ”Aurul și argintul antic ale României”, o altă expoziție eveniment vă așteaptă la Muzeul de Istorie al Județului Dâmbovița.