Dâmbovița: Cu ce s-a ales un tânăr care a încercat să mituiască doi polițiști

88

Un tânăr de 25 de ani, surprins în trafic cu o cantitate însemnată de material neferos, fără documente, a încercat să-i mituiască pe polițiști și s-a ales cu control judiciar pentru 60 de zile.

La data de 18.05.2018, ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Dâmboviţa, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, au prins în flagrant un tânăr în vârstă de 25 ani în timp ce oferea drept mită suma de 500 lei unor agenţi de poliţie.

În fapt, în urma denunţurilor a doi agenţi de poliţie din cadrul I.P.J. Dâmboviţa formulate la sediul D.G.A. – S.J.A. Dâmboviţa a rezultat faptul că în cursul zilei de 18 mai a.c., aceştia au depistat în trafic un tânăr care conducea un autoturism în care se afla o cantitate însemnată de material neferos pentru care nu deţinea documente de provenienţă, existând şi suspiciunea că parte din aceste materiale să provină din săvârşirea de infracţiuni.

Cu ocazia controlului, bărbatul le-a oferit în repetate rânduri agenţilor de poliţie o sumă de bani pentru ca aceştia să nu-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu şi să nu întocmească actele de constatare a faptei.

În urma organizării activităţii de prindere în flagrant, acesta a fost depistat în timp ce oferea suma de 500 de lei celor doi agenţi de poliţie cu scopul menţionat anterior.

În data de 18 mai a.c., a fost prezentat Tribunalului Dâmboviţa, iar procurorul a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, acesta fiind cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

(sursa: Biroul Informare și Relaţii Publice al Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Dâmbovița)