Și în Dâmbovița, ajutoare de urgență pentru familii cu probleme grave

46

170 de familii şi persoane singure aflate în situaţii de necesitate vor primi ajutoare de urgenţă în valoare de 674.600 lei.

Guvernul a aprobat pe 24 mai acordarea unor ajutoare de urgenţă în sumă totală de 674.600 lei, pentru sprijinirea a 170 de familii şi persoane singure care se află în situaţii de necesitate cauzate de incendii, accident rutier, probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială.

Actul normativ prevede ca ajutoarele de urgenţă să fie acordate astfel:

108.500 lei pentru 22 familii şi persoane singure din judeţele Alba, Botoşani, Buzău, Hunedoara, Iaşi, Ilfov, Neamţ, Olt, Sălaj, Suceava, Teleorman, Timiş, Vaslui şi Vrancea, care se află în situaţii de necesitate cauzate de incendii;

60.000 lei pentru 6 familii din judeţul Neamţ ai căror membri au decedat în urma unui grav accident rutier produs în 5 aprilie 2018, soldat cu 9 persoane decedate;

506.100 lei pentru 142 familii şi persoane singure din judeţele Alba, Argeş, Bacău, Bihor, Botoşani, Brăila, Braşov, Buzău, Constanţa, Dâmboviţa, Galaţi, Giurgiu, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Mureş, Neamţ, Olt, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea şi municipiul Bucureşti, care se confruntă cu situaţii deosebite cauzate de starea gravă de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială.

Beneficiarii ajutoarelor de urgenţă au fost identificaţi prin anchetele sociale realizate de agenţiile judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială şi a municipiului Bucureşti. Aceste ajutoare se suportă din bugetul alocat Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.