Mobilizare de Rusalii în Dâmbovița și în țară: Mii de polițiști, în dispozitiv

92

Având în vedere minivacanța de Rusalii, în perioada 26-28 mai a.c., se anticipează valori ridicate trafic, în special pe principalele artere ce leagă județul Dâmbovița de stațiunile turistice montane și de zonele de agrement.

Pentru deplasări în siguranță, polițiștii de la rutieră, sprijiniți de efective de la ordine publică, vor fi prezenți în stradă și vor acționa pe drumurile naționale și județene. Se vor folosi autospecialele dotate cu echipamente de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.

Pentru prevenirea accidentelor de circulație, polițiștii le recomandă șoferilor să adopte o conduită preventivă, să respecte regimul legal de viteză și să nu conducă sub influența băuturilor alcoolice.

În toată țara, între 25 – 28 mai a.c., zilnic, 9.028 de polițiști vor fi la datorie pentru prevenirea faptelor antisociale, combaterea faptelor ilicite și intervenția la evenimente. În fiecare zi, peste 1.400 de polițiști rutieri vor fi prezenți pe principalele drumuri naționale și autostrăzi, pentru fluidizarea traficului pe căile de acces din zona lăcașurilor de cult și a stațiunilor turistice.

De asemenea, pentru prevenirea accidentelor de circulație grave și menținerea unei atitudinii prudente în trafic, polițiștii rutieri vor acționa cu 319 aparate radar în întreaga țară. În acţiuni, pentru un răspuns rapid la situațiile din trafic, poliţiştii vor fi sprijiniţi de un elicopter al IGAv.

Conducătorii auto sunt informaţi permanent cu privire la condiţiile de trafic rutier şi eventualele rute ocolitoare prin intermediul Centrului INFOTRAFIC al Poliției Române.