Târgoviște: Zâna Merciuliță la copiii dâmbovițeni

76

Zâna Merciuliță a ajuns la Târgoviște, la competiția anuală Special Olympics România care se desfășoară în aceste zile aici.

Alături de copii au fost medicul voluntar Asma Năstase Battah și alți dentiști voluntari Special Smiles!

Deoarece cabinetele medicale din mediul rural sunt o raritate, Asociația Merci Charity Boutique a demarat o amplă campanie servicii stomatologice pentru copii.

În 2013, asociaţia a dezvoltat programul de sănătate pentru copii cu afecţiuni oncologice “Zâna Merciluță”, prin care copiii internaţi la Institutul Oncologic din Bucureşti primesc tratament stomatologic gratuit la cabinetul stomatologic partener, Splendente Cabinet Stomatologic.

Dar, dezvoltând proiecte pentru școli din zone rurale și observând nevoia acută de tratament stomatologic pentru mulți copii, proiectul Zâna Merciluţă a fost extins și asigură tratament stomatologic mobil gratuit şi în zonele rurale sărace din România, cu sprijinul medicilor stomatologi voluntari.

Practic, a fost creat un cabinet stomatologic mobil (un van echipament cu echipamente specifice unui cabinet stomatologic) pentru a asigura tratament gratuit copiilor din comunități sărace și copiilor cazuri medicale.

(sursa și foto: zanamerciluta.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.