Târgoviștea devine ”capitala” roboților pentru o zi

61

Dacă e miercuri, e ziua roboților la Târgoviște!

Pasionații de robotică, mecatronică, automatică și informatică vor fi în largul lor miercuri, 7 iunie, la Facultatea de Inginerie Electrică, Electronică şi Tehnologia Informaţiei, din cadrul Universităţii “Valahia” din Târgovişte, unde se organizează a XI-a ediţie a Concursului tematic ştiinţific studențesc „ROBOŢI ÎN ACŢIUNE”.

Facultatea târgovișteană are ca partener Societatea de Robotică din România, filiala Târgovişte, iar evenimentul va debuta la ora 12, în Campusul universitar, Rotonda Facultăţilor de Inginerie, Corp A.

Participă studenți sau echipe de studenţi şi elevi care îşi expun realizările practice în domeniile ROBOTICII, MECATRONICII, AUTOMATICII ŞI INFORMATICII.

La această ediţie a concursului se vor vizualiza aplicaţii tehnice realizate în cadrul facultății, cum ar fi sortatoare prin control dimensional sau analizoare de culoare, sisteme automate de vopsire, sisteme automatizate de spălare, o dronă controlată prin WI-FI, simulări de Roboţi Industriali, utilizarea Realităţii Augmentate în diferite aplicaţii inginereşti, precum şi un vehicul autonom ghidat prin “forţa gândului”.

Evenimentul va beneficia de prezența unor invitaţi speciali, dar și de participarea reprezentanților Universității Politehnica din București și a elevilor de la Palatul Copiilor, pentru al doilea an consecutiv, care îşi vor expune aplicaţiile robotice premiate la alte concursuri.

Societatea de Robotică din România – Filiala Tîrgovişte s-a înfiinţat în anul 2006, având, încă de la început, 41 de membri fondatori. Membrii societăţii sunt cadre didactice, de la preparatori, la profesori, doctori şi doctoranzi în diferite domenii ale ştiinţelor inginereşti.

(sursa: Universitatea Valahia Târgoviște)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.