Eveniment târgoviștean de excepție: ce înalte oficialități vor participa la resfințirea Mănăstirii Dealu

186

Oaspeți înalți la resfințirea Bisericii Mănăstirii Dealu de la Târgoviște, cu hramul ”Sf. Nicolae”, locul sfânt care  adăpostește mormântul lui Radu cel Mare și racla cu capul primului întregitor de neam, Mihai Viteazul.

La evenimentul spiritual, care va avea loc duminică, 10 iunie, de la ora 7.00, vor participa Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Părinte Daniel, prim-ministrul Viorica Dăncilă, președinții Senatului și al Camerei Deputaților – Călin Popescu Tăriceanu și Liviu Dragnea.

Slujba de resfințire, un ritual deosebit de complex, va fi oficiată de Preafericitul Părinte Daniel alături de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, împreună cu un  sobor de ierarhi ai bisericii ortodoxe, preoţi şi diaconi, în prezenţa unor înalte oficialităţi naţionale şi locale. S-a anunțat participarea unui număr de aproximativ șase mii de credincioși.

În perioada 2010 – 2018, la Biserica ”Sf. Nicolae” a Mănăstirii Dealu au avut loc ample și importante lucrări de consolidare şi restaurare a complexului monahal.

Pentru acest eveniment se vor desfășura curse gratuite de transport în comun, cu plecare din Târgovişte, precum şi de la intersecţia DN 72 cu Aleea Mănăstirii Dealu.

(foto: Allnumis)