Runcu, Dâmbovița: Haidook Summer Fest, showuri ecvestre unice și distracție maximă

160

Haidook Summer Fest a ajuns la a treia ediţie. În acest an spectatorii vor vedea show-uri ecvestre unice într-un decor de basm.

Cele mai electrizante show-uri de cascadorie ecvestră îşi dau întâlnire 3 zile la rând, pe 15, 16 şi 17 iunie, în locul numit Vârf la In (Crucea Runcu), în comuna Runcu, la cea de-a treia ediţie a Haidook Summer Fest.

Haiduci moderni readuc în actualitate legenda haiducului Radu Anghel şi poveştile cu comori ascunse ale masivului Leaota şi le transpun în „arena” hipică prin momente intense de dresură cu cai, demonstraţii de artă a călăriei, competiţii ecvestre, dresaj natural, Voltije şi Djighit.

Invitat special în acest an este, pentru a treia oară consecutiv, maestrul Miron Bococi, maramureşean stabilit în Barcelona. ”Vrăjitorul de cai”, cum este supranumit, vine la Haidook Summer Fest pentru a crea magie ecvestră. Prin tehnici „nemaivăzute şi nemaiauzite”, el va vrăji caii Feeling, Bruce şi Talisman să danseze într-un spectacol unic.

Mare iubitor de cai, actorul Denis Ştefan, vine şi el în faţa publicului cu un spectacol inedit de dresaj natural alături de Uma, calul pe care l-a salvat şi îmblânzit cu multă atenţie, răbdare şi antrenament.

După ce a dublat actori celebri din filmele „Cold Mountain” sau „Cei trei muşchetari”, Vali Vasilescu, unul dintre cei mai renumiţi cascadori din România, va prezenta, alături de compania sa de teatru, „Basme cu Cai”, cea mai nouă punere în scenă a poveştii „Baba Samca”, un basm realizat filmic, care va face cunoştinţă publicului nostru cu mitologia românească.

* Prima zi a evenimentului Haidook Summer Fest va fi dedicată pasionaţilor şi practicanţilor de călărie, care îşi vor demonstra abilităţile în prima etapă a concursului de Working Equitation. Această primă zi a concursului se va axa pe disciplina dresajului. În plus, cei prezenţi vor asista la o serie de antrenamente ale artiştilor care vor performa în arenă în zilele de sâmbătă şi duminică.

* Cea de-a doua zi va fi ziua în care Răzvan Popescu şi Flick Domnu’ Rimă, gazdele evenimentului, vor da startul demonstraţiilor ecvestre. Ei îi vor binedispune pe cei prezenţi cu rime inspirate şi poveşti despre haiducie culese din rândul localnicilor. Este ziua în care veți vedea în acţiune mari maeştri ai momentului, printre care şi Miron Bococi şi Denis Ştefan. Ei vor delecta cu eleganţa dansului ecvestru şi în acelaşi timp vor susține momente spectaculoase cu acrobaţii şi cascadorii călare. Cu această ocazie spectatorii vor descoperi Djighit-ul, reprezentat de o serie de acrobaţii ecvestre inspirate din tehnica mongolă de călărie, păstrate de pe vremea lui Genghis Khan. Tot sâmbătă, concursul de Working Equitation va continua cu proba de îndemânare.

Ziua de duminică va fi dedicată copiilor. Programul va cuprinde demonstraţii de Voltije, gimnastică pe spinarea calului aflat în mişcare la lonjă, aduse în arenă de Asociaţia Bate Şaua, urmate de un moment dedicat atelajelor trase de ponei, şi de un nou moment marca Miron Bococi. Ziua şi festivalul se vor încheia cu un basm autentic românesc pus în scenă de Basme cu Cai. Ziua va marca şi finalul competiţiei de Working Equitation, prin festivitatea de decernare a premiilor.

În plus, sâmbătă şi duminică, participanţii la festival vor avea parte de diverse activităţi, de la atelierele pentru copii şi plimbări călare, la jocuri şi concursuri. Bineînţeles, nu vor lipsi nici ceaunele cu mâncare aburindă, băuturile reci, lenevitul pe baloţi la soare şi aruncatul cu privirea în zarea albastră.

Festivalul este dedicat atât iubitorilor de cai, familiilor cu copii, cât şi tuturor celor aflaţi în căutare de activităţi în natură.

(sursa și foto: Haidook)